خورش کنگر یکی از خورش های سنتی و بسیار پر فایده ایرانی است. این خورش خوشمزه را در زمانی هایی که فصل کنگر است می توانید تهیه نمایید. با یک جستجوی ساده در اینترنت متوجه خواهید شد که کنگر چه خواص بی نظیری دارد. با مواد لازم ذکر شده در این دستور آشپزی می توانید برای ۴ نفر خورش کنگر تهیه نمایید. با دستور پخت و طرز تهیه خورش کنگر در ادامه با ما همراه باشید.
مواد لازم خورش کنگر | |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
کنگر | ۶۰۰ گرم |
نعناع و جعفری | ۱۵۰ گرم |
لیمو عمانی | ۲ عدد |
پیاز | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زردچوبه | به اندازه کافی |
فلفل سیاه | به اندازه کافی |
نمک | به اندازه کافی |
ابتدا پیاز را خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن در یک قابلمه مناسب تفت می دهیم. پس از اینکه پیاز سبک شد قطعات گوشت خورشتی را به همراه مقداری زردچوبه اضافه میکنیم و تفت دادن پیاز و گوشت را ادامه می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند.
در مرحله بعد چند لیوان آب به مخلوط گوشت و پیاز اضافه می کنیم و پس از بستن درب قابلمه اجازه می دهیم با حرارت متوسط گوشت کاملا بپزد. در همین حین کنگرها را با دقت تمیز می کنیم و پس از شستشو خرد می کنیم.
در ادامه نعناع و جعفری را به صورت ساطوری خرد می کنیم. در مرحله بعد کنگر را به همراه جعفری و نعناع برای چند دقیقه در مقداری روغن تفت می دهیم سپس زمانی که گوشت نیمپز شد سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه اضافه می کنیم.
لیمو عمانی ها را یک ساعت زودتر با چنگال سوراخ می کنیم و در یک لیوان آب قرار می دهیم تا خورش را تلخ نکنند. در مرحله بعد لیمو عمانی را به همراه رب گوجه فرنگی ، نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش جا بیفتد.
حدود ۳ ساعت برای جا افتادن خورش زمان نیاز است. در پایان پس از اینکه خورش روغن انداخت و به خوبی جا افتاد آنرا به همراه برنج سرو می کنیم. این خورش طعمی مانند خورش کرفس دارد و مانند خورش کرفس فواید بسیاری برای بدن دارد.